Hoe werkt een zonneboiler systeem?

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie voor het verwarmen van het water. Dit kan voor het tapwater (keuken & badkamer) maar ook worden gebruikt voor de vloerverwarming of het voorverwarmen van wasmachine of vaatwasser.

Op het dak wordt een zonnecollector geplaatst die wordt aangesloten op de boiler en de cv ketel (met NZ-label & gaskeur). Er loopt een vloeistof door het buizenstelsel en daarmee wordt het water in de boiler verwarmt.

Er zijn verschillende collectoren en boilers te krijgen. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden.

Zonnecollectoren op een schuin dak

 

 

 

 

Zonnecollectoren kunnen verticaal of horizontaal gemonteerd worden, zowel op het dak als in het dak! Nieuw is de zonnecollector met de zelfde afmetingen als zonnepanelen. Dus mooi te combineren en nauwelijks het verschil te zien! Ook in te zetten als er weinig ruimte is zoals op een dakkapel.

Zonnecollectoren op een plat dak

 

 

 

 

Ook op een plat dak kunnen zonnecollectoren verticaal of horizontaal gemonteerd worden. De zonnecollectoren worden verzwaard met stenen en daarom hoeft er niet in het dak te worden geboord.

Zonneboilers

Liggende zonneboilers passen in de meeste gevallen achter het knieschot onder het schuine dak. Dat werkt ruimtebesparend!

De boilers zijn verkrijgbaar in 120 of 200 liter en zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam RVS type 444 en het spiraal van RVS type 316. Hierdoor hebben de boilers een lange levensduur, zijn lichtgewicht en onderhoudsvrij!
Door de NeoporĀ® isolatie zijn de stilstandsverliezen zeer laag

Subsidie Zonneboilers / Zonnepanelen

Er is subsidie voor zonneboilers en zonnepanelen in een aantal gemeentes, zoals, Leiden, Zoeterwoude, Den Haag, Utrecht, Haarlem.

Meer informatie!